Arrangör

Arrangör

 

Under en följd av år genomfördes de mycket populära och välbesökta hantverksdagarna, HÄNDER, på Bäckaskog utanför Höganäs. På grund av olika omständigheter blev 2002 sista året för HÄNDER och därmed var en tradition på väg att försvinna. I samband med att vi arrangerade en konstutställning i Blå Hallen (Mataki Boule Kullabygdens inomhushall för boulespel) påsken 2003 kontaktades vi av tidigare deltagare till HÄNDER som menade att vi borde kunna arrangera en efterföljare till denna. Något överraskade men med vetskapen om att arrangemanget varit mycket attraktivt för såväl hantverkare som besökare antog vi utmaningen och ganska snart hade vi funnit ett passande namn, FINGRAR KAN.

 

Efter mycket förberedelsearbete genomförde vi den första årgången av FINGRAR KAN den 8-9 november 2003. För hantverkarna var vi totalt okända och det var med viss bävan som vi såg fram emot deras reaktion på vad vi åstadkommit. Skulle vi få godkänt och skulle vi få samma publiktillströmning som HÄNDER tidigare hade haft? Vi hade inte behövt oroa oss, de 86 utställarna från Alvesta i norr till Trelleborg i söder, och besökarna gav oss genomgående lovord.

 

Vår målsättning inför de första hantverksdagarna var att skapa ett årligen återkommande arrangemang, med seriösa deltagare såsom konsthantverkare och slöjdare, samt kunna visa upp så många olika hantverks- och slöjdtekniker som möjligt. När vi i efterhand sammanfattade resultatet av vårt första försök kunde vi med viss stolthet konstatera att vi lyckats och att förutsättningarna för en fortsättning var goda.

 

När vi planerade för genomförandet av den 13:e årgången av FINGRAR KAN har vi (barnen) tagit över efter våra föräldrar/svärföräldrar. Men vi alla fyra har ju varit med från starten, så vi har samlat på oss en hel del erfarenheter under åren. Vi kan konstatera att intresset från mat- och konsthantverkare att få delta är mycket stort och har ökat för varje år. Under de  första åren kom i stort samtliga uteslutande från Skåne, Blekinge och södra delarna av Halland och Småland. Därefter har deltagandet spridit sig längre och längre norr ut.

 

Inför mässan 2017, flyttar vi till nya större lokaler i Äsperöd, Kullabygdens ryttarförening, precis utanför Höganäs. Vi har även ändrat tidpunkt för FINGRAR KAN till September för att möta önskemål från både turistnäring samt våra utställare.

Använd kontakt formuläre nedan.

© 2016  Arrangerad med av Nv. Skånes Hantverksmässor

Design by